Generalitat, ajuntaments i empresaris de FAES acorden el Pla Director d’Energia de la Safor

El president de FAES, Miguel Todolí, ha participat a Foment en l’acte de presentació del Pla Director d’Energia de la Safor. A més, han estat presents l’alcaldessa, Diana Morant; el president de l’Àrea d’Àrees Industrials de FAES, Guillermo Mayor; la directora general d’Indústria i Energia, Mª Empar Martínez; la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, sectors productius i Comerç, Blanca Marín.

A la trobada van acudir alcaldes i alcaldesses de la comarca, representants empresarials, tècnics municipals, a més de responsables de Red Eléctrica i Iberdrola.

El Pla Director d’Energia de la Safor ha estat possible gràcies a la col·laboració de FAES, els ajuntaments de la comarca, la Generalitat, Iberdrola i Red Eléctrica.

L’estudi pretén identificar les infraestructures elèctriques necessàries per a atendre els nous subministraments previstos tenint com a horitzó l’any 2024 per contribuir a la millora de la competitivitat de la comarca com a estratègia per dinamitzar social i econòmicament el territori.

Amb una inversió prevista total de 10.500.000 € es pretén satisfer les necessitats en dos períodes. Un més proper de 5 anys i un altre a 25 anys fins a arribar als 160 MVA des de l’estació de Sanxo Llop.

Les línies previstes són:
– La línia subterrània de mitja tensió des del Polígon Sanxo Llop a Vilallonga
– La línia subterrània de mitja tensió des del Polígon Sanxo Llop a Oliva
– La línia subterrània de mitja tensió des d’Oliva a Vilallonga

El president de FAES, Miguel Todolí, va agrair a totes les parts implicades el treball realitzat per tal d’acurtar terminis i aconseguir que les necessitats energètiques de la comarca estiguen incloses en el Pla d’Inversions de la Conselleria. «Aquesta infraestructura significarà una bona oportunitat per al sector empresarial i la ciutadania de la comarca. Apostem per la col·laboració público privada per satisfer totes les necessitats».

Per la seua banda, Diana Morant va agrair a FAES la implicació que ha prestat per demostrar que «quan la societat civil i empresarial de la comarca s’impliquen s’aconsegueixen els veritables impulsos en les infraestructures necessàries en les quals tots ens hem d’involucrar». «Les infraestructures són un factor de competitivitat i de benestar social. La subestació elèctrica de Sanxo Llop és una necessitat bàsica per al progrés de la comarca. Amb aquest Pla Director se satisfà una demanda històrica, sobretot, pel que fa als empresaris i els industrials, els qui són els que més han patit mancances el subministrament elèctric, sobretot en l’última dècada».

L’alcaldessa de Gandia, ha qualificat la jornada com «un dia d’alegria per a Gandia i la Comarca perquè som una comarca empresarial i competitiva».

Blanca Marín, ha destacat que «hui posem sobre la taula la resolució conjunta a un problema com és satisfer les necessitats d’energia de la Safor» «L’energia és un bé social i un factor fonamental per al sector empresarial i industrial que es pot convertir en un fre per al desenvolupament dels territoris. Per això és fonamental tindre un procés clar en matèria d’Energia per atendre les necessitats de les persones i les empreses».

La secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, sectors productius i Comerç, va agrair la feina feta per FAES a l’hora de ser agent interlocutor de les parts implicades per desenvolupar el Pla i a tots els municipis que s’han implicat en l’estudi, ja que «han donat suport des de la generositat, defenent seus interessos particulars però sempre contemplant el bé comú».

Finalment, Mª Empar Martínez ha explicat que «aquest projecte posa les bases per al treball en un futur. Hem intentat recopilar totes les necessitats i inquietuds de tots els agents implicats per coordinar i optimitzar les accions que s’han de posar en marxa» «Hui ja podem conéixer el Pla Director i posar-lo en marxa».