Gandia posa en marxa un projecte estratègic de Formació Professional
La regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster; acompanyada pel president de la Federació d’Empresaris de la Safor (FAES), Miguel Todolí; i l’Inspector d’Educació, Salvador Colomar, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte que es posarà en marxa de manera conjunta entre les tres parts implicades i que preveu la flexibilització dels currículums dels estudiants de Cicles Formatius per tal de facilitar la seua integració en el món laboral.
Tal com ha declarat Carmen Fuster, el projecte serà «totalment innovador en la Comunitat Valenciana i altres comunitats autònomes a excepció del País Basc que és un referent en FP».
La iniciativa pretén donar resposta al nou model productiu, basat en la tecnologia, connectivitat i digitalització, que exigirà que l’FP a la ciutat de Gandia amplie i adapte les seues activitats de manera diferent a com s’ha fet fins ara per poder donar una resposta més àgil i adequada a la transformació del món analògic al digital, basat en una major automatització en els processos productius així com en els nous tipus d’organització i gestió.
«El principal objectiu de l’Ajuntament no és només en buscar el creixement econòmic en si mateix sinó en optimitzar de la millor manera possible el benestar de la seua ciutadania» va declarar Fuster.
Per aconseguir l’èxit del projecte, l’administració haurà d’impulsar les mesures i suports que siguen necessaris alhora que l’empresariat ha de definir les seues necessitats de qualificació i ocupació, mentre que els centres educatius de Formació Empresarial posaran tot el talent de l’institut adaptat a les noves necessitats del sector productiu.
L’edil ha explicat que aquest Projecte Estratègic de la Formació Professional, part d’una realitat: que els centres educatius d’FP de la ciutat de Gandia estan ben posicionats tant en l’àmbit comarcal com a nivell internacional, però, donat l’escenari futur que es presenta s’ha de treballar a desenvolupar un Procés Formatiu Integral a mitjà termini per un període de 4 anys que anirà de 2019-2023 amb l’objectiu de contribuir positivament en la capacitació.
Fuster ha destacat que «El gener de 2020 presentarem totes les accions a realitzar, estructurades en diferents fases o actuacions de treball, temporalitzades, per aconseguir l’objectiu fonamental de millorar l’ocupació. Estem molt il·lusionats, ja que es tracta d’un projecte innovador, estratègic i revolucionari que va oferir grans oportunitats de transformació a la ciutat, l’empresariat i els centres d’FP, el que revertirà en la consecució d’una formació professional d’excel·lència».
Sobre la iniciativa, Miguel Todolí ha mostrat la seua satisfacció afirmant que «hem d’agrair el lideratge que està mostrant l’Ajuntament de Gandia en aquest àmbit. Tots tenim la responsabilitat de reduir la desocupació entre els joves. És un projecte innovador que coordinarà els centres formatius amb les necessitats del sector empresarial i els centres d’ocupació per aconseguir que els nostres joves tinguen millors llocs de treball i més oportunitats» «Estem molt il·lusionats perquè volem poder aprofitar tot el talent de la comarca i que els nostres joves tinguen una oferta de treball digne en quant acaben d’estudiar».
Finalment, Salvador Colomar ha explicat que es tracta d’un projecte que continua en la línia marcada per la Unió Europea per acoblar el teixit educatiu i l’empresarial, aplicant la innovació educativa recolzada per currículum. «La UE ens marca les directrius i l’agenda 2030 ens marca que la integració socioprofessional i la sostenibilitat són fonamentals per aconseguir els objectius que ens hem marcat».